fbpx
Oldal kiválasztása

A HR-esek Fóruma blogon nem volt hiány hasznos és érdekes tartalmakból. Visszapillantó bejegyzésünkben összegyűjtöttük a szakmailag legérdekesebb cikkeket. Olvassa el őket és tegyen szert hasznos tudásra.

Legnépszerűbb témáink a Fórumban:

r

Tudástár

Elkötelezettek vagyunk munkánk és szakmánk irány. Teljesen költségmentesen hasznos segédanyagokat tölthet le, megnézheti korábbi rendezvényünk előadásainkat és olyan hasznos tudásra tehet szert amely segíti a mindennapi munkáját.

Lépjen be a Tudástárba.

Horizontális és vertikális szervezeti struktúrák előnyei és hátrányai

Minden vállalat egy szervezeti struktúra, hierarchia mentén működik. Erre szükség is van, hiszen ez határozza meg a vezetőség és az alkalmazottak vállalatban betöltött szerepét és felelősségi körét. Cikkünkben most a két legáltalánosabb – horizontális és vertikális – szervezeti struktúrát vizsgáljuk meg közelebbről.

Érdekel a cikk.

A munkavállalói elköteleződés eszköze: A jó munkahelyi visszajelzés!

A visszajelzés, mint alapvető emberi szükséglet, fontos, hogy a szervezeti kultúra részét képezze. Akár a dolgozóról van szó, akár a vezetőről, mindenképpen javasolt, hogy időnként, de még jobb, ha rendszeres visszacsatolást kapnak a szervezet tagjai.

Érdekel a cikk.

4 generáció egy munkahelyen

A generációk közötti sokféleség összehangolásával egy olyan megfelelő és alkalmazkodó munkakörnyezet alakítható ki, ami stratégiai prioritásokat jelent a cég számára. Ismerje meg a munkavállalóit és alakítson ki hatékony kommunikációt a korosztályok között.

Érdekel a cikk.

Mitől függ a hatékony online onboarding?

Az onboarding folyamaton nagyon sok múlik. Ez ugyanis erőteljesen meghatározza az új munkavállaló jövőjét a cégnél. Ha jól csináljuk, akkor hosszú távra egy lojális munkatársra tehetünk szert.

Érdekel a cikk.

Stratégiai munkaerő-tervezés

Egy vállalat sikerét nagyban befolyásolja, hogy valóban a megfelelő készségekkel rendelkező emberek dolgoznak-e benne. Az állandóan változó piaci környezetben lényeges szempont, hogy kiket alkalmazunk.

Érdekel a cikk.

Outskilling – A jövő megoldása a munkavállalói újrakezdéshez?

A munkavállalói elégedettség, a dolgozók jól-létének a biztosítása mindig is egy sarkallatos pont a vállalatok életében. Hiszen egy nehéz gazdasági helyzetben sokszor nem könnyű úgy eljárni, hogy a munkavállaló is jól járjon és a céget se érje hátrány. Az outskilling lehet az egyik jó megoldás?

Érdekel a cikk.

Munkaerő stratégia!

Egy vállalat céljainak elérését és versenyképességét az alkalmazottak teljesítménye is nagyban befolyásolja. Bármilyen változással nézzen szembe a cég, a dolgozók segítségével képesnek kell lennie az alkalmazkodásra. Ennek megállapítására szükség van egy tervre, amit úgy hívnak, hogy munkaerő stratégia. Mit jelent és miért van rá szükség?

Érdekel a cikk.

Tanulási agilitás

Egy állandó változásokkal teli és kiszámíthatatlan üzleti környezetben, amiben az alkalmazkodás tart életben, a vállalatoknak létfontosságú a tanulási agilitással rendelkező munkaerő.

Érdekel a cikk.

A kis visszatekintő után reménnyel tekintünk előre a 2022-es évre. Tartson velünk!

Ajándék munkaügyi szakértő

HR-esek Fóruma regisztrációhoz

A HR-esek Fórumán kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a koronavírus idején segítsük az emberi erőforrás területén dolgozó szakemberek munkáját. A HR-esek Fóruma ingyenesen használható és szakértőinktől is lehet kérdezni. 

Miért érdemes csatlakoznia?

  • Szakmai kérdése van a jelenlegi kihívásokkal kapcsolatban
  • Szakértői válaszokat keres
  • Megbeszélne egy új eljárást, témát
  • Kapcsolatot szeretne építeni

Regisztrált fórum használó