fbpx
Oldal kiválasztása

HR-ESEK FÓRUMA TUDÁSTÁR

Elkötelezettek vagyunk a munkánk iránt, ezért szeretnénk adni velemit. Tudjuk, hogy a mindennapi munkáját a lehető legprecízebben szeretné elvégezni, ennek érdekében a Munkaügy Fórum támogatásával segédanyagokat és korábbi rendezvényünk előadásait költségmentesen elérhetővé tettük, hogy hasznos tudásra tegyen szert.

LETÖLTHETŐ SEGÉDANYAGOK

Egyre többször találkozunk olyan humán erőforrás területén dolgozókkal, akiknek munkaügyi feladatai is vannak. A HR-es és a munkaügyes teendők közé tartozhatnak például a munkaidő nyilvántartás, a beosztások és a szabadságok elkészítése. Annak érdekében, hogy a munkád elvégzésében segíteni tudjunk a Munkaügyi Fórum támogatásával szeretnénk költségmentes segédanyagokat adni.

Megjelentek a 2022-es évre szóló munkaügyi naptárak:

Az új naptárakban már fel vannak tüntetve a pontos munkaszüneti napok, áthelyezett munkaszüneti napok, ünnepnapok és munkanapok is. Természetesen a havi munkanapokat és a munkaórákat is egy szempillantás alatt tudod leolvasni. Töltse le innen már most a 2022-es évre szóló naptárakat.

Munkaidőkeretes és munkaügyi naptárak - 2021:

A munkaidőkeretes, a munkaügyi, a társadalombiztosítási és számfejtési naptár nagy segítséget jelent mind a munkavállalóknak, mind azoknak, akik munkaügyi területen dolgoznak. Használatukkal átláthatóan lehet megtervezni az éves beosztásokat, az esetleges leállásokat és a hétvégi munkanapokat. Egyszerű táblázatok, amely rengeteg hasznos információt tartalmaznak. Töltse le innen a 2021-es évre szóló naptárakat.

Szabadságtervező táblázat - 2021:

A munkavállalónak a munkában töltött idő alapján minden naptári évben jár szabadság. Annak érdekében, hogy a szabadságokat megfelelően, átláthatóan és egyszerűen tudja kezelni, használja a SZABADSÁGTERVEZŐT táblázatunkat. Segítségével egész évre előre rögzíteni tudja a szabadságokat, folyamatosan figyelemmel tudja kísérni azokat és így elkerüli, hogy az év végéhez közeledve sok “bent ragadt” nap maradjon.

Munkaidő nyilvántartás minta - 2021:

Ezt a formanyomtatványt mindenki ismeri, de nem biztos, hogy a helyeset használja. A munkáltatóknak a munkaidő nyilvántartása céljából munkaidő nyilvántartást kell vezetni. Pontosabban a dolgozók munkaidejét és nem jelenléti idejét kell vezetnie. Töltse le tiszta forrásból a garantáltan törvényeknek megfelelő mintánkat.

2, 3, 4, 6 havi munkaidőkeretes segédlet - 2021:

Ezekkel a segédletekkel cégre szabottan tudja a munkaidőkeretes számításokat elvégezni. Két fajta táblázatot tud letölteni, a kettő között az a különbség, hogy az egyik a havibéres, a másik az órabéres foglalkoztatottakra vonatkozik. Töltse le a cége igényeinek megfelelőt.

Munkáltatói igazolás kijárási tilalom idejére:

Munkáltatói igazolást az eddigi rendeletek alapján nem kötelező kiállítani, de a hivatalos szervek (rendőrség, katonaság stb.) a munkavállaló esetleges ellenőrzése során könnyebben elfogadnak egy hivatalos dokumentumot a lakhely elhagyás indoklása ként. Ezért elkészítettük ezt a munkáltatói igazolást letölthető formában.

Egyszerűsített foglalkoztatás munkaidő nyilvántartás:

Az egyszerűsített foglalkoztatás, az alkalmi és az idénymunka összefoglaló neve. A hagyományos munkaviszonyhoz képet csak egy adott időszakra vonatkozik és kevésbé kötöttek. Az egyszerűsített foglalkoztatás kevés adminisztrációval jár, de a nyilvántartási kötelezettség itt is érvényes. A munkaadónak munkaidő nyilvántartás kell vezetnie.

Hogyan tudja letölteni a költségmentes segédanyagokat?

  • Töltse ki az alábbi űrlapot.
  • A kitöltéskor megadott e-mail címére küldünk egy levelet amely tartalmaz egy hivatkozást és egy hozzáférési kódot.
  • A levélben kapott hivatkozásra való kattintás és a kapott kód beillesztését követően már le is tudja tölteni a szükséges segédanyagokat.
Belépés a tudástárba

Töltse ki az alábbi űrlapot a HR-esek Fóruma Tudástár belépéshez.

Tekintse meg korábbi rendezvényünk teljes előadásait 

Milyen kihívásokkal néz szembe a humán erőforrás a digitalizált világban? Korábbi rendezvényünk – A HR KIHÍVÁSAI A DIGITALIZÁLT VILÁGBAN – előadói saját példájukon keresztül, közösen mutatták meg milyen hatással van a digitalizáció a toborzásra, kiválasztásra, szervezetfejlesztésre és a mindennapi munkájukra. Mi több praktikus tanácsokat adnak. Ismerje meg korábbi előadőinkat és témáikat.

Előadó: Hajdu Zoltán

Mik a motiváló erők a mai tehetségpiacon és mik lesznek a motivátorok az elkövetkező egyre kiszámíthatatlanabb munkakörnyezetben?

A munkahelyi stressz nagy része onnan ered, hogy folyamatosan új környezethez kell alkalmazkodnunk. Meddig gyorsulhatunk még az alkalmazkodásban?  A  HR vezetőket az érdekli, hogy a nehezen megszerzett munkatársakat, hogyan tartsák meg és hogyan motiválják. Szemléletváltásra van szükség a motiváció és a kiválasztás területén is.

Előadó: Hódosi Zsolt

Ember a gépek között

Milyen tudásra lesz szüksége egy munkavállalónak a jövőben? Hogyan lehet az ember a gépek versenytársa? Mely területeken van előnyünk a gépekkel szemben? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az előadásban.

Előadó: Vörös Eszter

A HR és az automatizált munkahely

Milyen szerepe van a human erőforrással foglalkozó szakembereknek a digitalis világban?  Milyen előnyök és hátrányok jellemzik a digitalizációs folyamatok tervezését és bevetését majd fenntartását? Miként hat ez a dolgozói elégedettségre? Tartson velünk és ebben az előadásban valós tapasztalatokról hallhat.

Előadó: Kovács Tamás

Digitális HR kialakitása egy költséghatékony légitársaságnál

A digitalizációnak manapság mindenre hatásra van. Milyen változásokat hozhat egy olyan környezetben, ahol a költségek kifejezetten fontos szerepet játszanak? Milyen nehézségei lehetnek és mik a legfőbb gátjai a tovább fejlődésnek? Lehet-e és érdemes-e mindent automatizálni? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az előadásban.

Előadó: Baráth András

Hogyan építsd bizalmat a potenciális munkavállalók irányába a toborzási folyamatok okosabb digitalizálásával?

Mi az 6 lépés, amivel jóval több jelöltet tudsz megszólítani és meggyőzni őket, hogy pályázzanak az álláslehetőségeitekre? Hogyan növelheted a jelölt-élményt egyénre szabott kommunikációval ám mégis költséghatékony módon? Mi az a 3 digitális oltári hiba, amit a legtöbb munkáltató elkövet toborzás-kiválasztás során sok-sok potenciális jelöltet idegenítve el?

Hogyan tudja megtekinteni költségmentesen a teljes előadást?

  • Töltse ki az alábbi űrlapot.
  • A kitöltéskor megadott e-mail címére küldünk egy levelet amely tartalmaz egy hivatkozást és egy hozzáférési kódot.
  • A levélben kapott hivatkozásra való kattintás és a kapott kód beillesztését követően már nézhetőek is a előadások.
Belépés a tudástárba

Töltse ki az alábbi űrlapot a HR-esek Fóruma Tudástár belépéshez.