fbpx
Oldal kiválasztása

Nem csupán a folyamatosan gyakorolt pozitív magatartás segít valakinek sikeressé válni, de tanácsos felhagyni azon negatívumokkal, amelyek megakadályozhatják mindezt. Emberi természetünktől fogva vannak olyan evidensnek tűnő szokásaink, amelyek szinte maguktól értetődőek és észre sem vesszük, hogy használjuk azokat. Az viszont már szembetűnőbb, ha a dolgainkkal nem úgy tudunk haladni, a terveink nem úgy sikerülnek, ahogy azt szeretnénk. Mi lehet az oka? Hiába a nagy igyekezet, hiába tartjuk be a sikeres emberek szokásait is, valami akkor sem működik.

A sikeres emberek nagyon jól tudják, hogy a negatív hozzáállás rossz eredményeket szül. Ezért is vannak vele tisztában, hogy melyek azok a velünk született viselkedés minták, amiket saját győzelmünk érdekében célszerű elkerülni.

Nem hibáztatnak másokat!

Alapvető ösztön, hogy az ember védekezik, még önmagával szemben is. Aki sikeres, az viszont egy elkövetett hibáért nem mást fog okolni. Őszintén beismeri, hogy ő tévedett, nem keresi a kifogásokat, és sem más személyt, sem körülményt nem tesz felelőssé emiatt.

Bárhogy is alakuljon a helyzete, nem panaszkodik a körülményekre. Történjen akár egy járat kimaradás vagy hosszú várakozás egy hivatalban, megpróbálja belőle kihozni a legjobbat, hiszen felindultsággal semmit sem ér el. Ezért a legidegesítőbb körülmények között is igyekszik pozitív hozzáállást tanúsítani, ami a legjobb megoldás ezekben a helyzetekben.

Nem félnek lépni az álmaikért!

Kilépni a komfortzónából nagy lelkierőt igényel. Viszont ahhoz, hogy elérjük céljainkat, ezt meg kell tenni. Az akaraterős emberek elszántan állnak a változások elé és nem félnek a kihívásoktól. Őket ez motiválja, hiszen újabb és újabb megoldandó feladatban tudnak bizonyítani önmaguknak és környezetüknek.

Ugyanúgy bátran vállalják a kockázatokat is. Mérlegelik az előnyöket és a hátrányokat, és ismerve a kockázati tényezőket hajlandóak lépéseket tenni az álmaik megvalósulásáért!

Nem futamodnak meg egykönnyen!

Akik erős akarattal és eltökélten haladnak a céljuk felé, tudják, hogy hibázni fognak, mégsem riadnak vissza. A hibák arra valók, hogy tanuljunk belőlük és ezáltal jobbak legyünk. A sikeres emberek ezzel tisztában vannak, pontosan ezért nem félnek tőlük, mert ez a növekedés része.

Ahogy a kudarcok is. Nem számít, hányszor esnek el, ők annyiszor fognak felállni és továbbmenni. Nem adják fel, a céljaikért megküzdenek, hiszen minden bukásban ott van az esély egy jobb lehetőségre!

Nem játsszák el a mártír szerepét!

A sikeres emberek azok, akik nem sajnáltatják magukat! Bármi is érje őket, nem roskadnak össze, hanem emelt fővel néznek szembe az élet dolgaival és bármit is tegyenek, vállalják a felelősséget érte. Minden helyzetnek megpróbálják megérteni a miértjét, mert tudják, hogy a dolgok nem véletlenül történnek..

Ha olykor egyedül maradnak, azt az időt igyekeznek a lehető legjobb módon kihasználni. Ilyenkor van rá lehetőségük, hogy nyugodtan végig gondolják a terveiket, magukba nézzenek, meditáljanak, feltöltődjenek. Egyfajta énidőt töltenek el, ami segít nekik abban, hogy még eredményesebbek legyenek. Ezért nem félnek az egyedülléttől.

Nem reménykednek azonnali sikerben!

Akármibe is kezdjenek bele, tisztában vannak vele, hogy az eredmények nem azonnal fognak megszületni. Kitartó és következetes munkával hosszú távon tudják elérni a kívánt sikert. Addig is kicsi léptekben, kis célokat teljesítve haladnak előre. Minden apró sikeres lépésnek örülnek, hisz ezzel egyre közelebb kerülnek az álmaikhoz.

A sikerük kulcsát nem a pénz határozza meg. Sokkal inkább a kiteljesedés, az önmegvalósítás és az egyensúly megtalálása a munka, család és a hobbi között. Az az ember, aki ezt el tudja érni, az valóban boldog lehet és a siker nekik igazából ebben mérhető.

Nem függnek másoktól!

Akik tisztában vannak saját képességeikkel és értékeikkel, azokat nem befolyásol mások véleménye. Tudják azt, hogy mire képesek, mit akarnak elérni és ezt nem teszik függővé másoktól. Ha így tennének, akkor nem jutnának előre, nem érnék el a vágyaikat.

Ebből kifolyólag őszintén tudnak örülni mások sikerének is. Ehhez valóban egy egészséges önképpel kell rendelkezni és megérteni azt, hogy mások sikere, nem a mi büntetésünk. A sikeres emberek elismerik a társaik eredményét, ami ösztönzőleg hat rájuk, hogy még jobban küzdjenek a céljaikért!

Szerző: Pataki-Magyar Gabriella

INGYENES ALKALMAZÁS OTTHONI MUNKAVÉGZÉSHEZ

Mi az HR-esek Fórumánál azért dolgozunk szakértőinkkel együtt, hogy a humán erőforrás területén dolgozók munkáját segíteni tudjuk. Ezért szeretnénk a figyelmébe ajánlani az OLM Rendszerek Home Office csomagját.  A távmunka jelenleg gyógyír sok cég számára a produktivitás fenntartásához ezért az alkalmazást most ingyenesen tudja használni.

Mik a csomag előnyei?

  • Költség és kötelezettségmentes
  • Távmunka kompatibilis
  • Könnyen kezelhető alkalmazás
  • 1db aláírással hitelesíthető (szkennelve is)
  • Törvényeknek megfelelő nyilvántartás

Ajándék munkaügyi szakértő

HR-esek Fóruma regisztrációhoz

A HR-esek Fórumán kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a koronavírus idején segítsük az emberi erőforrás területén dolgozó szakemberek munkáját. A HR-esek Fóruma ingyenesen használható és szakértőinktől is lehet kérdezni. 

Miért érdemes csatlakoznia?

  • Szakmai kérdése van a jelenlegi kihívásokkal kapcsolatban
  • Szakértői válaszokat keres
  • Megbeszélne egy új eljárást, témát
  • Kapcsolatot szeretne építeni

Regisztrált fórum használó