fbpx
Oldal kiválasztása

Névjegy:

Kovács Tamás

Head of HR, Wizz Air

Tamás több mint 15 éve dolgozik HR területen különböző HR vezetői poziciókban. Sikeresen fektette le a HR alapjait gyári környezetben, évekig töltött be regionális feladatokat és megtapasztalta, hogy milyen a vállalati HR egy teljesen más kultúrában. 2017 óta a Wizz Air-nél dolgozik, mint head of HR.

Előadása:

Digitális HR kialakitása egy költséghatékony légitársaságnál

A digitalizációnak manapság mindenre hatásra van. Milyen változásokat hozhat egy olyan környezetben, ahol a költségek kifejezetten fontos szerepet játszanak? Milyen nehézségei lehetnek és mik a legfőbb gátjai a tovább fejlődésnek? Lehet-e és érdemes-e mindent automatizálni? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az előadásban.

Az ULCC-ről bővebben:

AZ LCC  (Low Cost Carrier) Alacsony költségvetésű légitársaság lényege, hogy különösen nagy hangsúlyt fektetnek a működési költségek leszorítására azért, hogy a viteldíjakat is kedvező áron tudják értékesíteni, ezáltal az utasok kedvezőbb áron tudják az utazást igénybe venni. A Magyarországon gyakran ’fapadosként’ emlegetett légitársaságok minden  utazáshoz szükséges alap ellátást biztosítanak amelyekhez az utas extra szolgáltatásokat tud igénybe venni.

Az ULCC (Ultra Low Cost Carrier) Ultra alacsony költségvetésű légitársaság esetében olyan üzleti modellt és stratégiát követnek, ahol a működési költségek minimalizálására törekszenek cserébe az utasok még kedvezőbb viteldíjért cserébe tudnak utazni. Az ULCC-t gyakran szinonímaként is használják az LCC-re.

Az LCC és ULCC légitársaságok mint többek között a Wizz Air megjelenésével a turisztikai ipar hatalmas lendületet kapott az elmúlt években. Ebben a forradalomban alapszolgáltatásokért cserébe milliók utaznak minden eddiginél kedvezőbb jegyárakon a világ számos pontjára.

NÉZZE MEG A TELJES ELŐADÁST